Voedselbos

Op steeds meer plekken starten mensen een voedselbos. Dat is een geweldige ontwikkeling! Een voedselbos vergroot de biodiversiteit, zorgt voor een gezonde bodem en levert allerlei bruikbare producten op.

Wisten jullie dat Eindhoven ook een Voedselbos heeft ? Deze coördineer ik en ligt op Landgoed ‘de Wielewaal’ aan de Elburglaan.
Aangezien ik Eindhovenaar ben vind ik het fijn om dichtbij huis te werken. In het voedselbos van Eindhoven zijn we elke vrijdag ochtend van 10:00-12:30 bezig met een fijne club mensen die mee helpen het Voedselbos verder te ontwikkelen. Zo hebben we verschillende aanplantingen gedaan zoals: abrikozen, lindenbomen, bessenstruiken, kruidenlagen en nog veel meer gewassen. Ook hebben we brandnetel weten terug te dringen en bramenstruiken onder controle weten te houden. Deze mag groeien aan de buiten kant van het bos zodat vogels en andere dieren daar profijt van hebben en wij niet tegen de natuur vechten maar juist mee werken met de natuur. Het bos ziet er zacht, mooi uit en is goed in balans. Het is 0.7 hectare groot en een open classroom zeg ik wel eens. Hier mogen mensen op  een ontspannen manier komen leren vanuit de natuur. Zo geef ik workshops, natuurlessen en rondleidingen om mensen te laten zien en te laten ervaren wat er allemaal om ons heen groeit en wat we daar mee kunnen. Ik zeg altijd als je goed voor je omgeving zorgt, zorgt de omgeving ook goed voor jou. De natuur heeft zo veel te bieden, en als je weet waarvoor je het kunt gebruiken ga je het nog meer waarderen.

Mocht je enthousiast zijn en advies willen om bijv. zelf een voedselbos,  schooltuin,  kruidentuin of eigen tuin aan te leggen of te ontwikkelen maar je weet niet hoe?  Maak dan een afspraak en we gaan samen kijken wat ik voor je kan betekenen, maken een plan van aanpak en help ik je zo graag op weg.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin