Over Natuurlijk Maartje

Natuurlijk Maartje staat voor zo natuurlijk mogelijk leven en ontwikkelt een duurzame leefstijl. Uit de natuur kunnen we veel meer halen dan we denken. De natuur bied zoveel mogelijkheden en past goed bij ons DNA, we zijn er onderdeel van.

Mensen met de natuur verbinden. Dat helpt stress te verminderen en het levert energie op. Dat maakt de wereld een stukje mooier en gezonder. Veel mensen houden alle ballen hoog terwijl dat anders kan. Ik bespreek de lichamelijke, geestelijke en sociale gesteldheid van de de natuur en zoek samen met je naar een evenwichtige balans.

In de reguliere gezondheidszorg staat symptoombestrijding vaak voorop. Aan de kern van het probleem wordt vaak voorbij gegaan. Het blijkt dat het gevoel vaak klem zit tussen het vele denken wat we in de westerse wereld maar moeilijk kunnen uitschakelen. Rationele kennis, feitjes en weetjes blokkeren dan te voelen wat je echt goed doet en je echt motiveert. Daar wordt je pas beroerd van.

Wanneer we werkelijk doorvoelde drijfveren worden gedeeld, houdt het alleen leunen op verstandelijk redeneren geen stand. In de procesaanpak van mij wordt stap voor stap kennis en gevoel van de je samengebracht. Dat maakt je meer bewust.

Bewuste mensen kunnen gemakkelijker de juiste beslissingen nemen mits zij de juiste informatie hebben over wat hun beïnvloed. Dat begint met informatie over de kracht van de natuur als onderdeel van een holistische visie op gezondheid. Ik informeer mensen over natuurlijke voeding op een leuke en ontspannen manier op natuurlijke plekken in en om de stad Eindhoven; van kinderboerderij tot voedselbos.

Uiteindelijk willen we allemaal gezond oud worden. Met de kennis, educatie en toegankelijke plekken komen we bij de kern.

​Afgelopen jaren heb ik onderzoek gedaan naar voeding, kruiden en de relatie met gezondheid. Daarnaast ben ik me verder gaan verdiepen in hoe ons lichaam en geest werkt. Waarom worden we ziek? Wat heeft jouw lichaam en geest nodig?

​De opleiding Orthomoleculaire Voeding en Suppletie geeft me hier kennis in, naast de opleidingen over voeding die ik in het verleden al heb mogen doen. Uit  mijn nieuwsgierigheid en jaren lang onderzoek weet ik waar de gevaren liggen. Weet ik nu welke stofjes je nodig hebt om je zelfvermogend mechanisme goed te laten functioneren. Met de juiste vetten, mineralen en vitamines die nodig zijn samen met inspanning en ontspanning denk maar aan slaap en beweging om je lichaam en geest gezond en vitaal te houden.

We worden vaak verleid door reclames en producten waar veel suiker en verkeerde vetten in zitten met verschillende E nummers die niet zo gezond zijn.
Nu wil ik mijn kennis inzetten en delen zodat we niet zomaar medicatie hoeven te slikken waar ons lichaam ook ziek van kan worden maar preventief goed voor jezelf zorgen en voorkomen dat we echt ziek worden. Dat is mijn missie.