Groen kids

Maak je eigen thee in het Voedselbos van Eindhoven

Het Voedselbos is een magische groene plek waar mensen mogen ontdekken. Een soort leslokaal waar je mag snuffelen aan wat er is en wat je ervan kunt maken. We hebben o.a. bessensoorten, venkel en kastanjebomen staan. Daarnaast vind je bij ons ‘onkruiden’ zoals brandnetel en zevenblad die we bewust niet weghalen. Ook díe bieden voeding. Het is een plek om heerlijk in de natuur te ‘zijn’ en om te voelen wat de natuur met je doet.

Voor ontspanning kun je kruiden heel goed gebruiken. De kruiden kun je op verschillende manieren verwerken zo kun je kruidenolie voor massage maken, kruidenshampoo, kruidenthee, kruiden snijden, kruidenzakje, kruidenstamper en meer.
In deze workshop gaan we een kruidenthee maken. We hebben verschillende kruiden in het Voedselbos staan die zeer geschikt zijn voor een lekkere thee. Door goed te kijken, te ruiken, te voelen en te proeven leer je de kruiden te herkennen. We plukken verschillende blaadjes en gaan samen aan de slag om er een lekkere kruidenthee van zetten. De werking van de verschillende kruiden en waar je ze kunt vinden zal Maartje Kreike je vertellen op deze bijzondere locatie het Voedselbos op de Wielewaal in Eindhoven.
 
GroenKids
 
Tijdens de GroenKids-workshops kun je samen met je (klein)kind van alles beleven in de natuur. We gaan vooral veel doen, voelen en ontdekken! Elke workshop is anders en heeft een speciale, groene locatie in of rondom Eindhoven. Geschikt voor kinderen tussen de 6 – 9 jaar.
 
LET OP: Als (groot-)ouder/verzorger word je verwacht je (klein)kind tijdens de workshop te begeleiden.

Datum

jul 17 2021
Expired!

Tijd

All Day

Locatie

Voedselbos Eindhoven
Voedselbos Eindhoven, Elburglaan 8, Eindhoven